Vimmerby Tidning



http://www.vimmerbytidning.se/article/articleview/35702/1/4/




Det första Politiska Cafét Någonsin!

Idag, 28 januari 2010 bröt Västerviks Gymnasium en ond cirkel och öppnade dörrarna till sitt första Politiska Kafé!
MUF var såklart på plats och tar en del av äran till att detta inträffade. Vi fick en del frågor men känner att det kunde vara fler. Vi vet att detta var första gången och tror det utvecklas efterhand! Många pariter var på plats vilket kändes super! Vt och Vimmerbytidning kom och återigen syns vi i media. MUF Västervik har haft mycket uppmärksamhet nu den senaste tiden. Det är jättebra!









Artikel från VT.se
http://vt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=5238966



Vimmerby tidning har inte lagt upp något än, och vi får se om det kommer någon artikel imorgon!

Vi är stolt här i MUF Västervik för denna vinst av frihet!

Rapportrealese med André Assarsson live på muf.se

och MUF Västervik satt bänkade med en god sallad och gott humör!

 


MUF Västervik uppmärksammats i media

Det är verkligen jättekul att vi fått så mycket postiv feedback ang. talarkvällen! Det känns jättebra!

Både VT och MUF.se har skrivit om kvällen!

http://www.vt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=5233394

http://www.muf.se/artikel/998/succé-i-vastervik


MUF.se skriver 

Succé i Västervik
tisdag 26 januari 2010
När MUF i Västervik hade talarkväll kom 50 personer - på en lördag. Västerviks Tidningen rapporterade. Läs här!

Föreningens ordförande Rebecca Aldrin Adolfsson styrde den 23 januari en talarkväll med Niklas Wykman, Erik Bengtzboe och Karl Holst. Enligt Västerviks Tidning kom 50 personer.

Stor eloge till MUF i Västervik och samtidigt är det ett bevis på att politiska ungdomsförbund, i alla fall MUF, inte håller på att dö ut. Tvärtom ökade vi med 1000 medlemmar för tredje året i rad. MUF.se redaktionen är gärna lite kaxiga och vågar fråga - hur många andra politiska ungdomsförbund kan dra 50 personer i Västervik en lördagskväll?



Läs och Njut!




Rebecca




En kväll utöver förväntan!

Med tre topptalare och super underhållning kan ju inte en kväll gå dåligt! Men, med upp mot 60 personer som kom så var det över förväntan. Kvällen var jättelyckad och jag hoppas att inspirationen flödade!


Förmingel




Kvällens första talare Niklas Wykman bjöd på ett undehållande men givande tal. Fick många postiva kommentarer efter och hans passion för oss MUF:are lyser verkligen igenom!
Erik Bengtzboe tog ton efter Martin&Martin&Martin&Martin (antagligen sämre ton dock) och beskrev på ett humoristiskt sätt hur kul vi faktiskt har det.
Tredje talaren Karl Holst förklarade vad all kunskap som MUF ger än, och hur det hjälper senare i livet. Han förklarade också att man är sin egen ambassadör för sina åsikter.
Mellan de två sista talarna spelade Mathilda Johansson och "Loffe".

Niklas Wykman


Erik Bengtzboe



Karl Holst




Martin&Martin&Martin&Martin



Loffe och Mathilda




Tack till Talarna









Efter superkvällen togade vi till tre rum och kök där en minibankett i MUF anda hölls. Det var hur trevligt som helst, god  mat och underbart sällskap!







Grym Toastmaster bjöd på grymunderhållning





Mer bilder kan laddas upp senare men just nu finner jag inte tiden!

Jag, i egenskap av Ordförande, tackar för en helt underbar kväll som jag inte kan vara nöjdare med!




Nu ser vi framåt och vi är starkare än någonsin!


Rebecca


Inför superhelgen!

Fix och trix, stress och press. Mycket ska göras tills på lördag, även att allt flytit på bra! Många kommer, och vi har nu 32 säkert änmälda tills middagen, vilket är superkul!

Kom ihåg, sista anmälan onsdag!




bordplacering pusslas ihop klipp och klistra, the old way!






Mysig Medlemsfika i Kvarnen


Debatt artikel i VT

Igår, måndag fick vi en superbra debattartikel publicerad! Debatt skapade den verkligen. Även om kommentarerna kan anses lite rogivande. Det är bra/kul att folk reagerar!

Hursom, kolla in den om ni missade den i tidningen, läs gärna kommentarerna, där får ni reda lite på vad folk går emot i den, även lite andra synpunkter. Det kan vara bra att veta!

http://vt.se/debatt/debatt/artikel.aspx?articleid=5216700


M - det nya rättvisepartiet

"Moderaterna har förberett en rad reformer som kan göra Sverige till ett mer rättvist land. Det handlar bland annat om lika sjukvård till alla oavsett var i Sverige man bor och om en bättre integrationspolitik med startkontrakt och startsvenska för att öka delaktigheten." Det skriver Moderata Ungdomsförbundets Niklas Wykman och Rebecca Adolfsson i debattartikeln nedan.

Vi har nu gått in i ett valår. Valet står mellan en alliansregering ledd av Fredrik Reinfeldt eller ett vänsterexperiment med Sahlin och Ohly. Oppositionen påstår att Sverige har blivit mer orättvist med alliansregeringen. Moderata Ungdomsförbundet har granskat fakta och förklarar nu varför Moderaterna är det nya rättvisepartiet.

 

Rättvisa handlar både om lika chanser och om lika utfall. Det är orättvist om den som jobbar eller studerar hårt inte belönas för det, men ett samhälle med stora klyftor är också orättvist. För oss är båda dessa perspektiv på rättvisa viktiga. Alliansregeringen har belönat ansträngningar med skattelättnader samtidigt som dessa lättnader främst har kommit dem med låga inkomster till del. Alliansen har också satsat stort på rehabilitering och sjukvård så att fler har kunnat gå från sjukskrivning eller förtidspensionering till egen försörjning.

 

Stora resurser har satsats för att få dem som står längst från arbetsmarknaden att få ett jobb. Där förtidspensionering tidigare var en universallösning finns nu en bred verktygslåda av instegsjobb, nystartsjobb och möjlighet att jobba med den arbetskapacitet man har utan att bli av med sina inkomststöd. Sammantaget handlar det om nästan 200 000 människor som trots finanskris har gått från utanförskap till arbetsgemenskap.

 

Moderaterna har förberett en rad reformer som kan göra Sverige till ett mer rättvist land. Det handlar bland annat om lika sjukvård till alla oavsett var i Sverige man bor och om en bättre integrationspolitik med startkontrakt och startsvenska för att öka delaktigheten. Men det handlar också om att fortsätta att göra arbete och ansträngningar mer lönsamt genom fortsatta skattelättnader.

 

Moderaternas konkreta reformförslag och stärkta arbetslinje står mot ett vänsterexperiment där skatterna kommer att höjas för att finansiera stora utbyggnader av bidragssystemen. Det är hög tid att fråga sig om det är genom arbete eller bidrag som vi ska bygga framtiden rättvisare.

 

Vänsterexperimentet försöker att framställa sin politik som att det är någon annan som ska betala. Sanningen är att det är bara breda, generella skattehöjningar som ger tillräckliga inkomster för vänsterns bidragschock. För en vanlig familj kan det handla om 50 000 kronor per år i extra skatt. Om vänsterexperimentet river upp Alliansens jobbskatteavdrag kommer en student som jobbar extra och tjänar 4 000 kronor i månaden att få höjd skatt med 497 kronor.

 

Moderaterna blev först det nya arbetarpartiet och nu är vi det nya rättvisepartiet. Moderaterna erövrade positionen som arbetarparti genom att intressera sig för jobb medan våra motståndare var upptagna av bidrag. Nu erövrar vi positionen som rättviseparti genom att stärka arbetslinjen och lägga fokus på välfärdens kärna medan våra motståndare fortfarande är upptagna av bidrag.

 

Niklas Wykman Rebecca Adolfsson





Nytt år med nya mål

Inget har missat att det är ett valår vi just startat. Det är superkul och idag har Ordförande och Vice suttit ner och pratat lite om året som kommer. Våren bjuder på massor av saker som händer. Stämmorna Svergie över infaller helg efter helg.

Vår egna stämma infaller 20 februari i kalmar, jag återkommer med mer info om det och om hur vi ska lösa transporten. Hoppas så många som möjligt kommer med!

Sascha och jag har lämnat av saker i vår partilokal i dag och låtit Fredrik-planschen se dagens ljus!
Vi ses där den 16 feb 15.00, det är i kvarnen.

Sascha och jag fyllde i lite viktiga papper för kommande valår, notera pennan hon hade med sig!



Fredrik åker upp på väggen!



En liten komihåg lapp






Med rätta kläder klarar man alla väder!


Nu finns allt vår kampanjmatrial samlat inklusive lite andra små saker. Nu är skolan igång och snart tar vi också våra första steg som partister på skolan mark, utan att bryta några regler! Rättvist vänner!

Jag vill också att alla ledamöter läser sina mejl och godkänner affischen så snart ses vi på ett gruppmöte!


/ Rebecca


RSS 2.0